Climea Forte, 30 tabletek

12,59

SKU: 48381e8d4bf8 Category: Tags: , , , ,

Description

FLORENTA Plus zawiera ekstrakt wodny płynny z igieł i pąków jodły białej (Abies pectinata) oraz wyciąg bogaty w taksyfolinę z drewna modrzewia dahurskiego (Larix gmelinii). Wyciągi z jodły białej są tradycyjnie stosowane w Europie, Europie Wschodniej i Azji. Jodła wpływa na zachowanie zdrowych kości i zębów, poprzez mineralizację i zachowanie prawidłowej gęstości tkanki kostnej. Przyczynia się do zachowania odporności organizmu przeciw bakteriom chorobotwórczym; ostrości widzenia i zdrowych wydolnych płuc. Żelazo pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu układu odpornościowego, przyczynia się do zmniejszenia uczucia zmęczenia i znużeni.Zawartość składników wykazujących efekt fizjologiczny w dziennej porcji produktu 3 łyżeczki (15 ml):- ekstrakt wodny z jodły białej.wyciąg bogaty w taksyfolinę: 28,5 mg.żelazo: 4 mg – 28,6% RWSŻelazo jest składnikiem mineralnym który występuje naturalnie w ekstrakcie z jodły białej. (RWS – referencyjna wartość spożycia)Składniki: niskozatężony wyciąg płynny z jodły białej (Abies pectinata DER 6,2:1). (zawartość suchej masy 0,2%), wyciąg bogaty w taksyfolinę (nazywaną również (+)trans-(2R,3R)-dihydro-kwercetyną).Młode pędy jodły zawierają również witaminy A, B i E, flawonoidy, sole mineralne, polifenole roślinne, miedź, cynk, selen, magnez, calcium.Badania kliniczne nad wodnym ekstraktem jodły pod nazwą Florenta w utrzymaniu odporności prowadzone przez*Instytut Higieny i Opieki Zdrowotnej dzieci i młodzieży Rosyjskiej Akademii Nauk Medycznych, Moskwa, 2011*Badanie skuteczności klinicznej w utrzymaniu prawidłowego stanu górnych dróg oddechowych na podstawie materiałów Syberyjskiego Uniwersytetu Medycznego, Zakład Otolaryngologii, Tomsk, 2004Działanie substancji czynnych:Utrzymywanie prawidłowego funkcjonowania układu odpornościowego i prawidłowego stanu górnych dróg oddechowych.Wspomaganie mechanizmów obronnych organizmu w kontrola stanu bakterii, wirusów i grzybów.Wspomaganie mechanizmów w organizmie odpowiedzialnych za kontrolę w zachowaniu odpowiedniego stanu formuły krwi. Pomagają w adaptacji organizmu do wzmożonego wysiłku fizycznego i psychicznego.Wspomaganie mechanizmów w organizmie odpowiedzialnych za kontrolę powstawania złogów miażdżycowych w naczyniach krwionośnych.Wspomaganie mechanizmów w organizmie odpowiedzialnych w kontroli poziomu glukozy we krwi.Zalecane spożycie: trzy miarki produktu rozpuścić w 100ml letniej wody. Sporządzony roztwór spożywać trzykrotnie w ciągu dnia do posiłku w porcjach podzielonych do posiłku.Uwaga: Produkt przeznaczony dla dorosłych. Spożywanie produktu jest niewskazane w okresie ciąży i karmienia. Suplement diety nie może być stosowany jako substytut zróżnicowanej i zbilansowanej diety oraz nie zastąpi zdrowego trybu życia. Przechowywać w suchym miejscu, w temperaturze pokojowej, w sposób niedostępny dla małych dzieci.Taksyfolina (dihydrokwercetyna) należy do podklasy flawononoli flawonoidów, jest obecna w owocach cytrusowych, cebuli oraz drewnie modrzewia dahurskiego. Taksyfolina jest interesującym składnikiem suplementów diety lub żywności funkcjonalnej bogatej w przeciwutleniacze .Modrzewie z rodzaju Larix są znane jako naturalne źródło taksyfoliny, ekstrakty z ich drewna bogatego w taksyfolinę są stosowane w suplementach diety w UE od 2018 r.. W dotychczasowych badaniach oceniono aktywność biologiczną ekstraktu z modrzewia gatunku Larix kaempferii, zbadano jego wpływ na żywotność komórek, ekspresję cytokin zapalnych i proces glikacji. Zbadano też działanie taksyfoliny, która jest głównym związkiem ekstraktu z modrzewia, oraz związanych z nią innych flawonoidów. Flawonoidy to główna klasa związków fenolowych i wtórnych metabolitów roślin; występują we wszystkich organach roślin gdzie spełniają wiele funkcji.Prof. Ilahim Gulcin z Uniw. Ataturka w Turcji wykazał że taksyfolina ma wyraźne właściwości przeciwutleniające, ponieważ usuwa wolne rodniki i wiąże jony metali.Przeciwutleniacze cieszą się zainteresowaniem ze względu na ich rolę w hamowaniu reakcji wywoływanych przez wolne rodniki oraz ochronę ludzkiego organizmu przed uszkodzeniami powodowanymi przez wolne rodniki. W ostatnich latach znacznie wzrosło zainteresowanie identyfikacją alternatywnych, bezpiecznych surowców bogatych w przeciwutleniacze obecne w żywności oraz poszukiwaniem naturalnych przeciwutleniaczy pochodzenia roślinnego. Stosowanie syntetycznych przeciwutleniaczy zostało istotnie ograniczone. Rośnie liczba priorytetów konsumentów opartych na naturalnych przeciwutleniaczach. Warzywa są bogate we flawonoidy i związki barwnikowe, co powoduje znaczący wzrost ich spożycia. Większość związków fotochemicznych obecnych w warzywach, jak kwasy fenolowe, β-karoten, tokoferole, flawonole, askorbiniany i polifenole, zidentyfikowano ze względu na ich aktywność biologiczną, w tym właściwości przeciwutleniające.Według oceny wyników badań klinicznych, epidemiologicznych i podstawowych – związki fenolowe (w tym flawonoidy) wykazują szerokie spektrum aktywności biologicznej, przez co zmniejszają ryzyko chorób zwyrodnieniowych (neurodegeneracyjnych, onkologicznych, osteoporozy, cukrzycy i chorób układu krążenia).

FLORENTA Plus zawiera ekstrakt wodny płynny z igieł i pąków jodły białej (Abies pectinata) oraz wyciąg bogaty w taksyfolinę z drewna modrzewia dahurskiego (Larix gmelinii). Wyciągi z jodły białej są tradycyjnie stosowane w Europie, Europie Wschodniej i Azji. Jodła wpływa na zachowanie zdrowych kości i zębów, poprzez mineralizację i zachowanie prawidłowej gęstości tkanki kostnej. Przyczynia się do zachowania odporności organizmu przeciw bakteriom chorobotwórczym; ostrości widzenia i zdrowych wydolnych płuc. Żelazo pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu układu odpornościowego, przyczynia się do zmniejszenia uczucia zmęczenia i znużeni.Zawartość składników wykazujących efekt fizjologiczny w dziennej porcji produktu 3 łyżeczki (15 ml):- ekstrakt wodny z jodły białej.wyciąg bogaty w taksyfolinę: 28,5 mg.żelazo: 4 mg – 28,6% RWSŻelazo jest składnikiem mineralnym który występuje naturalnie w ekstrakcie z jodły białej. (RWS – referencyjna wartość spożycia)Składniki: niskozatężony wyciąg płynny z jodły białej (Abies pectinata DER 6,2:1). (zawartość suchej masy 0,2%), wyciąg bogaty w taksyfolinę (nazywaną również (+)trans-(2R,3R)-dihydro-kwercetyną).Młode pędy jodły zawierają również witaminy A, B i E, flawonoidy, sole mineralne, polifenole roślinne, miedź, cynk, selen, magnez, calcium.Badania kliniczne nad wodnym ekstraktem jodły pod nazwą Florenta w utrzymaniu odporności prowadzone przez*Instytut Higieny i Opieki Zdrowotnej dzieci i młodzieży Rosyjskiej Akademii Nauk Medycznych, Moskwa, 2011*Badanie skuteczności klinicznej w utrzymaniu prawidłowego stanu górnych dróg oddechowych na podstawie materiałów Syberyjskiego Uniwersytetu Medycznego, Zakład Otolaryngologii, Tomsk, 2004Działanie substancji czynnych:Utrzymywanie prawidłowego funkcjonowania układu odpornościowego i prawidłowego stanu górnych dróg oddechowych.Wspomaganie mechanizmów obronnych organizmu w kontrola stanu bakterii, wirusów i grzybów.Wspomaganie mechanizmów w organizmie odpowiedzialnych za kontrolę w zachowaniu odpowiedniego stanu formuły krwi. Pomagają w adaptacji organizmu do wzmożonego wysiłku fizycznego i psychicznego.Wspomaganie mechanizmów w organizmie odpowiedzialnych za kontrolę powstawania złogów miażdżycowych w naczyniach krwionośnych.Wspomaganie mechanizmów w organizmie odpowiedzialnych w kontroli poziomu glukozy we krwi.Zalecane spożycie: trzy miarki produktu rozpuścić w 100ml letniej wody. Sporządzony roztwór spożywać trzykrotnie w ciągu dnia do posiłku w porcjach podzielonych do posiłku.Uwaga: Produkt przeznaczony dla dorosłych. Spożywanie produktu jest niewskazane w okresie ciąży i karmienia. Suplement diety nie może być stosowany jako substytut zróżnicowanej i zbilansowanej diety oraz nie zastąpi zdrowego trybu życia. Przechowywać w suchym miejscu, w temperaturze pokojowej, w sposób niedostępny dla małych dzieci.Taksyfolina (dihydrokwercetyna) należy do podklasy flawononoli flawonoidów, jest obecna w owocach cytrusowych, cebuli oraz drewnie modrzewia dahurskiego. Taksyfolina jest interesującym składnikiem suplementów diety lub żywności funkcjonalnej bogatej w przeciwutleniacze .Modrzewie z rodzaju Larix są znane jako naturalne źródło taksyfoliny, ekstrakty z ich drewna bogatego w taksyfolinę są stosowane w suplementach diety w UE od 2018 r.. W dotychczasowych badaniach oceniono aktywność biologiczną ekstraktu z modrzewia gatunku Larix kaempferii, zbadano jego wpływ na żywotność komórek, ekspresję cytokin zapalnych i proces glikacji. Zbadano też działanie taksyfoliny, która jest głównym związkiem ekstraktu z modrzewia, oraz związanych z nią innych flawonoidów. Flawonoidy to główna klasa związków fenolowych i wtórnych metabolitów roślin; występują we wszystkich organach roślin gdzie spełniają wiele funkcji.Prof. Ilahim Gulcin z Uniw. Ataturka w Turcji wykazał że taksyfolina ma wyraźne właściwości przeciwutleniające, ponieważ usuwa wolne rodniki i wiąże jony metali.Przeciwutleniacze cieszą się zainteresowaniem ze względu na ich rolę w hamowaniu reakcji wywoływanych przez wolne rodniki oraz ochronę ludzkiego organizmu przed uszkodzeniami powodowanymi przez wolne rodniki. W ostatnich latach znacznie wzrosło zainteresowanie identyfikacją alternatywnych, bezpiecznych surowców bogatych w przeciwutleniacze obecne w żywności oraz poszukiwaniem naturalnych przeciwutleniaczy pochodzenia roślinnego. Stosowanie syntetycznych przeciwutleniaczy zostało istotnie ograniczone. Rośnie liczba priorytetów konsumentów opartych na naturalnych przeciwutleniaczach. Warzywa są bogate we flawonoidy i związki barwnikowe, co powoduje znaczący wzrost ich spożycia. Większość związków fotochemicznych obecnych w warzywach, jak kwasy fenolowe, β-karoten, tokoferole, flawonole, askorbiniany i polifenole, zidentyfikowano ze względu na ich aktywność biologiczną, w tym właściwości przeciwutleniające.Według oceny wyników badań klinicznych, epidemiologicznych i podstawowych – związki fenolowe (w tym flawonoidy) wykazują szerokie spektrum aktywności biologicznej, przez co zmniejszają ryzyko chorób zwyrodnieniowych (neurodegeneracyjnych, onkologicznych, osteoporozy, cukrzycy i chorób układu krążenia).

szanse na zajście w ciąże, olej z konopi, kał ze śluzem, alerbon, łuszczyca paznokci początki, furagin, wywołuje grypę żołądkową krzyżówka, ból pod kolanami z tyłu, wapteka darmowa dostawa, dobry lek na zgagę bez recepty, co na pleśniawki u dzieci, jak wyglada orgazm kobiety, grzybica gardla i przelyku, depresja suplementy, osteoporoza dieta, zaax, optima natura, najzdrowszy lek na cholesterol, apteka internetowa dbam o zdrowie, wpływ muzyki na rozwój dziecka

yyyyy